lördag 13 november 2010

v. 38 - 39


Maskot på resa i Paris
Elisabeth, skolans bibliotekarie, tog med sig Maskot på sin resa till Paris. Hon fotograferade Maskot i olika situationer och la in bilderna i en powerpoint-presentation samt skrev en mening till varje bild.
Vid ett biblioteksbesök med klassen visade Elisabeth powerpointen och berättade lite kring Maskots resa i Paris.
Vid ett senare tillfälle fick eleverna berättelsen i läxa, sedan fick de återberätta den i helklass och slutligen fick de skriva ner kompisens berättelse på datorn. Detta tog två tillfällen och vid sista tillfället la vi även in en bild på Maskot från resan.
När alla skrivit klart och vi dragit ut allas berättelser fick eleverna sin berättelse i läxa. Vi slutade med att alla fick läsa upp sin berättelse inför hela klassen.


Khidras och Husnas berättar om Maskots resa i Paris.




Ett lyckat temaarbete!
Vi passade på att titta på en Europakarta och pratade om vilka länder som hör till Europa. Vi har pratat om huvudstäder m.m.
I vårt elevarbete har vi kommit fram till att det är en klar fördel, precis som Trageton säger, att arbeta två och två där en elev (A) berättar och den andre (B) skriver ner berättelsen. Därefter byter de plats och B får hitta på en egen berättelse medan den A skriver ner den.
Detta gör att båda är aktiva hela tiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar